Uw winkelwagentje is leeg

Wat is Lanoline?

Lanoline, ook wel wolvet of wolwas genoemd, is een soort olie uit de wol van schapen. Lanoline is een natuurlijke, organische grondstof afkomstig van de natuurlijke afscheiding van de talgklieren van schapen.
 

Lanoline is bekend sinds de oudheid voor zijn verzorgende huid eigenschappen. Het is wetenschappelijk onderzocht en pas industrieel vervaardigde sinds het einde van de vorige eeuw.

Wolvet of lanoline is een complex geheel van esters, alcoholen en vetzuren. Het is een soort talg dat uit de talgklieren van schapen komt en het heeft een zachtgele kleur. Het houdt regen en wind tegen en zorgt er voor dat de schapen beter beschermd zijn tegen de invloeden van buitenaf. Ongezuiverde lanoline maakt voor zo’n 5 tot 25% van het totale gewicht uit van een net geschoren vacht. De wol van de schapen wordt dus afgeschoren en gewassen. Door de warmte van het water smelt het vet en door middel van centrifuge wordt het vet van het water gescheiden. Daarna wordt het nog gereinigd en geraffineerd.

Lanoline is dus vrij gelijkaardig aan het talg dat door onze huid wordt aangemaakt. Het verzacht, beschermt en voedt de huid

Gedurende zijn ganze leven produceert de schapen van nature uit wolvet, dat trek